Try-outs Wie is er bang..? en Twee Vrouwen

13-02-2017

Deze week starten de try outs!

Legendarisch, bikkelhard en lachwekkend relatiedrama

KLIK HIER VOOR HET AANKONDIGINGSFILMPJE

George en Martha zijn terug! In de legendarische toneelklassieker Wie is er bang voor Virginia Woolf? hebben zij elkaar lief, drinken onweerstaanbaar veel en ondertussen tarten zij elkaar tot het uiterste. Een duel waar de vonken vanaf  vliegen.

Carine Crutzen (Oud Geld, Majesteit, De Kersentuin) speelt Martha en Warre Borgmans (Zuidelijk Toneel, Blauwe Maandag Compagnie) is George.  Dragan Bakema (Zout op mijn huid, Borgen, Dokter Deen) en Yara Alink (De Kersentuin) spelen het jonge stel Nick en Honey.

Dit wereldberoemde toneelstuk schreef Edward Albee ooit als verhaal over het falen van de Amerikaanse droom, van het perfecte huwelijk, de harmonieuze familie en het persoonlijke succes. Een zorgvuldig hooggehouden droom die door Albee aan diggelen wordt geslagen door ons een echtpaar te geven dat aan alles behalve dit romantische beeld blijkt te voldoen. Het toneelstuk staat aan de top van beste toneelteksten ooit geschreven. 

 

 

Regie

Johan Doesburg

 

 

Credits

Tekst Edward Albee 
Bewerking en regie Johan Doesburg 
Met Carine Crutzen, Warre Borgmans, Dragan Bakema en Yara Alink

Mulisch’ spannende liefdesdrama 

KLIK HIER VOOR HET AANKONDIGINGSFILMPJE

In 1975 verraste Harry Mulisch zijn lezers met de buitengewoon helder geschreven liefdesroman Twee Vrouwen. Inmiddels is het boek 27 keer herdrukt en succesvol verfilmd. Na het overdonderende succes van de toneelversie van De ontdekking van de hemel, volgt dit seizoen met Twee Vrouwen een nieuwe Mulischroman in het theater.

Een gescheiden vrouw begint een nieuwe verhouding. Dit haalt haar leven volledig overhoop. Ze is hartstochtelijk verliefd, maar raakt wanhopig door het zwijgzame en raadselachtige gedrag van haar geliefde. De ex-echtgenoot kan het niet nalaten tussenbeide te komen, waarna de gevolgen niet te overzien zijn. Twee Vrouwen is een poëtisch liefdesverhaal met een onverwacht slot.

Renee Soutendijk, Chris Tates (Liefde levenslang, Ventoux) en Roos van Erkel (Het meisje met het rode haar - de musical, De Batavia) spelen in de allereerste toneelbewerking van deze roman.

 

 

Regie

Hanneke Braam

 

 

Credits

Naar de roman van Harry Mulisch 
Bewerking Janine Brogt 
Met Renée Soutendijk, Chris Tates en Roos van Erkel
« Naar nieuwsoverzicht

 
Hummelinck Stuurman Theaterbureau,
Da Costakade 190, 1053 XG Amsterdam,
(020) 6164004, info@hummelinckstuurman.nl

Gaat u akkoord?

Hummelinck-stuurman.nl gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt.