Gaat u akkoord?

Hummelinck-stuurman.nl gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt.

Alles is er, van Louise Korthals, op televisie

19-04-2021Zaterdag 15 mei, 23.00 uur, is Alles is er van Louise Korthals te zien bij BNN/VARA op NPO3. Deze voorstelling werd in september 2019 onderscheiden met de prestigieuze Poelifinario in de categorie Engagement.

In Alles is er gaat Korthals de muzikale confrontatie aan met alles. Met onuitputtelijke energie schuurt ze langs de rafelranden, schaduwkanten en zonovergoten momenten van mateloze levens en onbeperkte mogelijkheden. De vakjury van de cabaretprijzen meende: ‘Haar spel is minstens zo imponerend als de inhoud. Ze gromt, stampt, ontreddert en ontroert.’

Louise Korthals wordt in Alles is er begeleid door muzikanten Erik Verwey en Mark van Bruggen. Voor het eerst werkte zij met toneelregisseur Olivier Diepenhorst, wat terug te zien is in het theatrale karakter van de voorstelling. Hokjes daar doet Korthals niet aan: ze laat zien dat iets niet alleen cabaret óf kleinkunst óf theater hoeft te zijn. 

Bij de sluiting van de theaters als gevolg van de coronapandemie had de televisieregistratie van Alles is er nog niet plaatsgevonden. BNN/VARA gaf aan de voorstelling graag in de programmering op te nemen. Daarom werd speciaal voor de televisieregistratie de voorstelling ‘uit de kast gehaald’ en gespeeld voor een zaal zonder publiek. Louise Korthals: ‘Het was natuurlijk bizar om te spelen zonder publiek maar vanaf het moment dat ik het theater binnenstapte en mijn geweldige muzikanten zag zitten in het decor, stroomde de Lockdown spontaan mijn aderen uit en mijn hart sloeg op hol. Er was zo’n ontlading en toewijding bij iedereen omdat we eindelijk weer wat moois mochten maken! Dan maar alleen voor de camera’s, so be it. We zijn wel wat surrealistische scenario’s gewend inmiddels. Man, wat hebben we dit gemist en wat is de magie van theater toch onvervangbaar!’
« Naar nieuwsoverzicht

 
Hummelinck Stuurman Theaterbureau,
Da Costakade 190, 1053 XG Amsterdam,
(020) 6164004, info@hummelinckstuurman.nl