Gaat u akkoord?

Hummelinck-stuurman.nl gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt.

Cocktails succesvol in premiere

24-02-2020In de Stadsschouwburg Haarlem beleefde Cocktails afgelopen zaterdag succesvol haar premiere. Ook de eerste recensies zijn positief. Zo roemt Theaterkrant vooral het uitstekende spel en de verrassende wendingen: ‘Cocktails is vanwege de haakse hoeken in de plot en het sterke spel een fijne voorstelling geworden.’ In de HDC Dagbladen wordt gekopt met 'Spannend en humoristisch drama'. De recensent noemt het stuk 'vaardig geschreven', spreekt van 'geestige ontwikkelingen en interessante confrontaties' en prijst de 'mooie rollen' die neergezet worden.

In Cocktails spelen Matteo van der Grijn, Xander van Vledder, Tijn Docter, David Lucieer en Vincent Croiset vijf verschillende mannen die al jaren bevriend zijn: een journalist, een grote jongen in de financiële wereld, een freelancende levensgenieter, een cardioloog en een voormalig surfkampioen die nu een strandtent runt. Ze komen bij elkaar in die strandtent, praten wat, boksen tegen elkaar op, drinken een biertje - of een cocktail - doen surfwedstrijdjes en lossen kleine irritaties op met een schouderklop, een drankje of een paar slechte grappen. 

Dan neemt hun leven plots een onverwachte en ingrijpende wending. In een cocktail van emoties veranderen alle verhoudingen en gaat het ‘lang leve de lol’ niet meer op. Want hoe help je iemand zonder dat het medelijden wordt? En hoe ga je om met je eigen schuldgevoel? Als de vrienden besluiten een stichting met een goed doel op te richten, blijkt dat een ware test voor de vriendschap. Zeker wanneer goede bedoelingen nauw verweven blijken te zijn met persoonlijke mogelijkheden. Houdt de vriendschap stand?
« Naar nieuwsoverzicht

 
Hummelinck Stuurman Theaterbureau,
Da Costakade 190, 1053 XG Amsterdam,
(020) 6164004, info@hummelinckstuurman.nl