Gaat u akkoord?

Hummelinck-stuurman.nl gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt.

De tolk van Java nu online te bekijken

30-04-2020Omdat Corona het live theaterbezoek nog steeds belemmert, heeft Hummelinck Stuurman de volledige voorstelling De tolk van Java online geplaatst. Dit intrigerende verhaal - , naar de prachtige, autobiografische bestseller van Libris Literatuurprijswinnaar Alfred Birney - werd afgelopen seizoen gespeeld en ontving lovende kritieken. 

Eerder al werd de voorstelling Turks Fruit uit het vorige seizoen online geplaatst en daarop ontvingen wij vele enthousiaste reacrties. Op Youtube heeft de registratie inmiddels al meer dan 16.000 keer views. Omdat de gevolgen van de Corona crisis nog steeds voortduren, hebben we besloten nu ook De tolk van Java online te zetten als kleine pleister op de wonde.

De tolk van Java is hier te bekijken

De tolk van Java laat een tot nu toe onderbelicht perspectief zien: de trauma’s die vele gemengde Nederlandse en Indische gezinnen aan hun verleden overhielden. De tolk van Java is spannend, ontroerend en bij vlagen humoristisch en geeft inzicht in onze koloniale geschiedenis en het complexe mechanisme van hoe slachtoffers daders kunnen worden.

‘Intelligent en gedurfd sober theater dat op integere wijze de confrontatie met het verleden aangaat’ - NRC****
‘Benja Bruijning geniaal’ - Theaterkrant (keuze van de criticus)
‘Birneys boek uitstekend bewerkt voor theater’ - Trouw ****
‘De tolk van Java maakt diepe indruk’ - Theaterparadijs ****

Het boek De tolk van Java is hier verkrijgbaar,
« Naar nieuwsoverzicht

 
Hummelinck Stuurman Theaterbureau,
Da Costakade 190, 1053 XG Amsterdam,
(020) 6164004, info@hummelinckstuurman.nl