Gaat u akkoord?

Hummelinck-stuurman.nl gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt.

Jeroen Spitzenberger en Hanne Arendzen in nieuw theaterstuk over ex-geliefden

04-06-2019Jeroen Spitzenberger duikt, na het succes van Divorce, opnieuw de exen-problematiek in. Komend seizoen is hij, naast Hanne Arendzen, te zien in het theaterstuk De liefde begraven van Hummelinck Stuurman Theaterbureau. Deze tragikomische voorstelling is een soms pijnlijk, dan weer hilarisch liefdesverhaal over verwachtingen, onbegrip, irritaties en passie tussen exen.

Wat als je, met je ex, de hond die jullie ooit samen hadden, moet begraven? In De liefde begraven kruipen Jeroen Spitzenberger en Hanne Arendzen in de huid van ex geliefden die elkaar voor deze gelegenheid noodgedwongen terugzien. De ontmoeting duurt langer dan verwacht en haalt niet alleen de fijne herinneringen, maar ook frustraties en oningevulde verlangens weer boven. Is de liefde echt voorbij? In een theaterdialoog die even confronterend als hoopgevend is, komen de twee tot nieuwe inzichten en doen ze een laatste poging om elkaar te bereiken.

Voor Jeroen Spitzenberger is de exen-problematiek geen onbekend terrein. Drie jaar lang was hij te zien in de ongekend succesvolle tv-serie Divorce over drie gescheiden mannen. Hij was te zien in romantische comedy’s als Alles is Liefde en Mannenharten en in o.a. De Dominee, De Tweeling en Süskind. Ook speelde hij bij Het Nationale Toneel, het Onafhankelijke Toneel en Toneelgroep Amsterdam. Tegenspeelster Hanne Arendzen speelde grote rollen in theaterstukken als De Avonden, Intouchables, Vele hemels boven de zevende en Eline Vere. Afgelopen seizoen maakte ze furore in Van de koele meren des doods, waarover De Volkskrant schreef: “Geef die vrouw een Theo d’Or”.

De liefde begraven is van 11 december 2019 t/m 9 april 2020 te zien door heel Nederland. De première is op 21 december in het Singer Theater in Laren. Het script en de regie zijn van toneel- en televisieregisseur Peter de Baan die al jarenlang het gezicht is van het tv-programma De vloer op.
« Naar nieuwsoverzicht

 
Hummelinck Stuurman Theaterbureau,
Da Costakade 190, 1053 XG Amsterdam,
(020) 6164004, info@hummelinckstuurman.nl