Gaat u akkoord?

Hummelinck-stuurman.nl gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt.

Jules Croiset vervangt Aart Staartjes in toneelstuk ĎEen goed mensí

11-02-2019Jules Croiset zal vanaf eind deze maand samen met Victor Reinier te zien zijn in het toneelstuk ‘Een goed mens’. Het stuk werd oorspronkelijk aangekondigd met Aart Staartjes. Tijdens het repetitieproces heeft deze vanwege gezondheidsredenen moeten besluiten zijn rol terug te geven. Hij maakt het goed, maar is niet fit genoeg.

Jules Croiset besloot na het lezen onmiddellijk dat hij graag zijn tanden wilde zetten in deze rol en de 81-jarige acteur wist zich de teksten binnen een week meester te maken. De repetities zijn intussen in volle gang. Enkele van de eerste try-outs zullen verplaatst worden naar een later moment in het theaterseizoen.

Over Een Goed Mens
Een originele thrillerkomedie van Flip Broekman. Op de dag dat een oude psychiater zijn praktijk sluit, krijgt hij nog een laatste bezoek van een intrigerende jongere man die wel heel veel van hem wil weten. Hoe kijkt hij terug op zijn leven, zijn de verwachtingen die hij had uitgekomen en waarom ging alles zoals het ging? De twee mannen blijken – ondanks de onbevangenheid van de één en het cynisme van de ander – toch veel gemeen te hebben. Pratend over het leven houden ze elkaar een behoorlijke spiegel voor. Tot welke conclusie leidt dit? Zouden ze de dingen nu anders aanpakken of komen ze erachter dat er eigenlijk helemaal niet zoveel mislukt is?

Over Jules Croiset

Jules Croiset begon op 17-jarige leeftijd aan het theatervak. Sindsdien heeft hij bij alle grote theatergezelschappen diverse toonaangevende rollen gespeeld in stukken van o.a. Shakespeare, Sophocles, Feydeau, Tsjechov, Vondel, Albee en Yasmina Reza. Voor zijn titelrol in Platonov van Tsjechov ontving hij in 1979 de Louis d’Or. Zijn laatste grote rollen aan het Nederlandse toneel waren in 2003 bij het Nationale Toneel (De Dood van een Handelsreiziger) in 2014 bij Bostheater (De Verleiders), bij Hummelinck Stuurman Theaterproducties in Karakter (2010) en BINT (2016) van Bordewijk. Momenteel is hij te zien in Het hout bij Internationaal Theater Amsterdam.
« Naar nieuwsoverzicht

 
Hummelinck Stuurman Theaterbureau,
Da Costakade 190, 1053 XG Amsterdam,
(020) 6164004, info@hummelinckstuurman.nl