Gaat u akkoord?

Hummelinck-stuurman.nl gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt.

Louise Korthals wint prestigieuze Poelifinario

01-10-2019Louise Korthals heeft de Poelifinario gewonnen in de categorie Engagement. De belangrijke cabaretprijzen voor de beste voorstellingen van het afgelopen jaar werden gisterenavond uitgereikt in theater Diligentia en Den Haag.

Korthals won de prijs voor haar programma 'Alles is er' dat vorig jaar in première ging en nog het hele seizoen te zien is. De jury in haar rapport: “Met gespierde stellingen en ronkend verwoorde twijfels zet Louise Korthals de thematiek van haar derde voorstelling prachtig neer. Alles is er! gaat over doorgeven. Wat geven we nú door aan onze kinderen? En wat geven we stráks door aan onze Moeder Aarde? Korthals verbindt het uiterst persoonlijke moeiteloos aan het maatschappelijk relevante. Haar spel is minstens zo imponerend als die inhoud. Ze gromt, stampt, ontreddert en ontroert. Het is een zeer krachtige performance, ondersteund door fantastische muzikanten en een fraai toneelbeeld.”

Naast Louise Korthals wonnen ook Lenette van Dongen en Theo Nijland een Poelifinario, respectievelijk in de categorieën Entertainment en Kleinkunst. Peter Pannekoek won de Neerlands Hoop voor meest veelbelovende cabaretier. In die categorie was ook Anne Neuteboom genomineerd. 
« Naar nieuwsoverzicht

 
Hummelinck Stuurman Theaterbureau,
Da Costakade 190, 1053 XG Amsterdam,
(020) 6164004, info@hummelinckstuurman.nl