Ook Telegraaf vier sterren voor WIJN!!

05-03-2018

Telegraaf, de Volkskrant, Theaterkrant en ScŤnes bekroonden WIJN met vier sterren.

‘Fantastisch ten tonele gevoerd (…) Carine Crutzen geeft met vonkelende ogen ingehouden stijl aan Charlotte, Renée Fokker is scherp en snibbig als workaholic en Vincent Croiset biedt met flair tegenkleur. Randy Fokke zorgt tot slot als gekwetste dochter Eveline voor een vleug jeugdige nectar, met bittere afdronk.’ – de Volkskrant****

‘Philip Walkate schreef met Wijn een vrolijk en snel stuk, dat lonkt naar de Angelsaksische traditie van Edward Albee vanwege de ongemakkelijke, intermenselijke relaties en de lijken die uit de kast vallen. Regisseur Victor van Swaay houdt de vaart er flink in, wat goed uitpakt, omdat hij werkt met een groep uitstekende acteurs die per rol ook nog eens erg goed gecast zijn.

Carine Crutzen schittert als de droeve moeder Charlotte die tegen de klippen op probeert de schone schijn van een geslaagd echtpaar vol te houden. Aan Porgy Franssen is de rol van de bankierende wijnliefhebber Charles zeer toevertrouwd. Hij becommentarieert zijn rol nu en dan met veelzeggende blikken naar het publiek. Vincent Croiset zet de kunstenaar Ed zeer stijlvast neer als een mooie, lompe, ongelikte beer met een knotje achterop zijn hoofd en oud gebreid vest aan.

Evert van der Meulen is de comic relief: zijn Bob is een blij ei, hij leutert maar door. Al valt iedereen hem in de rede, hij probeert de lieve vrede te bewaren. Renée Fokker is de keiharde psychologische onderzoeker Marja, die misschien alles weet van statistieken, maar weinig van tact. Randy Fokke speelt dochter Eveline, die op het verkeerde moment binnenvalt. Het meisje wrijft in elke vlek, peutert alle wonden open, maakt concreet wat misschien beter bedekt had kunnen blijven.’ – Theaterkrant.nl**** 

‘Wijn is een Who’s Afraid of Virginia Woolf? voor onze tijd’ - NRC***

‘Toegankelijk, met een volle body, bitterzoet en het rolt heerlijk over de tong’’ - Telegraaf****
« Naar nieuwsoverzicht

 
Hummelinck Stuurman Theaterbureau,
Da Costakade 190, 1053 XG Amsterdam,
(020) 6164004, info@hummelinckstuurman.nl

Gaat u akkoord?

Hummelinck-stuurman.nl gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt.