Patrick Nederkoorn en Kiki Schippers genomineerd voor Annie M.G. Schmidt prijs

12-03-2019Kiki Schippers en Patrick Nederkoorn zijn beiden genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs, oftewel de prijs voor het beste theaterlied van afgelopen seizoen. Kiki won deze prijs al twee jaar geleden voor 'Er spoelen mensen aan', werd het jaar daarvoor genomineerd voor 'Guus' en is nu genomineerd voor 'Alles Komt Goed'. Patrick is samen met Jan Beuving en Tom Dicke genomineerd voor het nummer 'Die Geur' uit de voorstelling 'Leuker kunnen we het niet maken'.

De Annie M.G. Schmidtprijs is de prijs voor het beste oorspronkelijke Nederlandstalige kleinkunstlied van het voorafgaande seizoen. De bekendmaking van de winnaar(s) en de bijbehorende besloten uitreiking van de prijs vindt plaats op zondag 14 april 2019 in Theater Bellevue, Amsterdam. De uitreiking is onderdeel van het festival AKF Deluxe. De Annie M.G. Schmidtprijs wordt voor de 27e keer uitgereikt.

De Annie M.G. Schmidtprijs heeft sinds 2016 een nieuwe opzet waarmee de organisatie de positie van het Nederlandstalige kleinkunstlied wil verstevigen. Met de zes nominaties wordt weer bevestigd hoeveel mooie liedjes er worden geschreven, en laten we zien dat er veel (jonge) kleinkunsttalenten op hoog niveau excelleren.
« Naar nieuwsoverzicht

 
Hummelinck Stuurman Theaterbureau,
Da Costakade 190, 1053 XG Amsterdam,
(020) 6164004, info@hummelinckstuurman.nl

Gaat u akkoord?

Hummelinck-stuurman.nl gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt.