Gaat u akkoord?

Hummelinck-stuurman.nl gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt.

Repetities De tolk van Java van start

02-10-2019In Amsterdam zijn de repetities begonnen van De tolk van Java; de theaterbewerking van de indrukwekkende bestseller van Alfred Birney. De cast bestaat uit Benja Bruijning, Martijn Apitulay, Marie Louise Stheins en Denise Aznam en de regie is in handen van Olivier Diepenhorst. Vanaf 6 november 2019 is de voorstelling door het hele land te zien.

Na succesvolle vertolkingen van Max HavelaarHeren van de Thee en De Stille Kracht sluit producent Hummelinck Stuurman met deze voorstelling haar vierluik over ons koloniale verleden in Nederlands-Indië af. Het laat een tot nu toe onderbelicht perspectief zien: de trauma’s die vele gemengde Nederlandse en Indische gezinnen aan hun verleden overhielden. 

Als zoon van een voormalige oorlogstolk die in Nederlands-Indië meevocht in de oorlog, bestaat er voor Alan geen heden. Zijn gezin en zijn jeugd worden bepaald door een tirannieke vader. De wrede misdaden die vader Arto tijdens de oorlog zag en zelf beging, hebben hem getekend voor het leven. Als blijkt dat vader zijn memoires heeft neer uitgetypt, probeert Alan met weerzin te doorgronden waarom zijn vader is geworden wie hij is. Alan vertrouwt zijn vader niet en is sarcastisch, maar naarmate hij meer leest, wankelt zijn haat. Is begrip mogelijk?
« Naar nieuwsoverzicht

 
Hummelinck Stuurman Theaterbureau,
Da Costakade 190, 1053 XG Amsterdam,
(020) 6164004, info@hummelinckstuurman.nl