Gaat u akkoord?

Hummelinck-stuurman.nl gebruikt cookies om de website te analyseren en te verbeteren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt.

Turks Fruit n van de beste toneelvoorstellingen van dit seizoen

27-06-2019De voorstelling Turks Fruit is door de Nederlandse Toneeljury geselecteerd als één van de vijf beste grote zaal toneelvoorstellingen van dit seizoen. Deze toneelbewerking van de roman van Jan Wolkers, geproduceerd door Hummelinck Stuurman Theaterproducties, ging 24 februari 2019 in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Lovende recensies en een tournee door Nederland volgden. Als gevolg van het succes en de selectie zal Turks Fruit komend najaar ook nog enkele keren te zien zijn.

De Nederlandse Toneeljury zegt over Turks Fruit: ‘Een verrassend actuele voorstelling, die met humor en vaart gebracht wordt. Door meer invulling te geven aan de vrouwelijke personages, wordt het iconische boek van Jan Wolkers naar deze tijd gekanteld. Chris Peters en Ali Zijlstra spelen het jonge liefdeskoppel met een aanstekelijke chemie. Ook de heerlijk verbeten rol van Debbie Korper als Olga’s moeder en Bart Klever als goedbedoelende vader worden met een ontroerende compassie gespeeld. Het is heel bijzonder dat zo’n bekend verhaal, door de slimme bewerking die een aantal accenten uitlicht en verschuift, zulk fris en verhelderd theater oplevert.’ 

Grootste producent nieuw Nederlands toneel
Hummelinck Stuurman Theaterproducties kan met recht de grootste producent van nieuw Nederlands toneel genoemd worden. Na een opzienbarende start met Going to the Dogs werden de afgelopen dertig jaar ruim veertig nieuwe producties ontwikkeld waaronder boekbewerkingen, filmbewerkingen en oorspronkelijke teksten. Het uitbrengen van nieuw Nederlands toneel is voor een ongesubsidieerde producent niet zonder risico’s. Toch kiest Hummelinck Stuurman Theaterproducties ervoor zich te focussen op nieuwe titels en hiermee toneelschrijvers een kans te geven en het theateraanbod te verrijken. Al eerder werden voorstellingen van Hummelinck Stuurman geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival zoals Oom Wanja in 2012. Ook wonnen meerdere acteurs een Louis d’Or of Theo d’Or voor een rol in een Hummelinck Stuurman productie. Dit seizoen is Hanne Arendzen genomineerd voor een Theo d’Or voor haar rol in Van de koele meren des doods. Komend seizoen brengt Hummelinck Stuurman twee nieuwe boekbewerkingen - De tolk van Java en Tonio - en drie nieuwe toneelteksten - Enkele reis, De Liefde begraven en Cocktails - in het theater.

Turks fruit is tijdens het Theater Festival te zien op 5 en 6 september in de Stadsschouwburg Amsterdam. De kaartverkoop start 4 juli via tf.nl. Vanwege het succes is de voorstelling komend najaar nog vaker te zien, waaronder op 3 oktober in de Koninklijke Schouwburg Den Haag en op 11 oktober in de Stadsschouwburg Utrecht.
« Naar nieuwsoverzicht

 
Hummelinck Stuurman Theaterbureau,
Da Costakade 190, 1053 XG Amsterdam,
(020) 6164004, info@hummelinckstuurman.nl