Bio's cast en creatives
Wieteke van Dort sloot zich na haar opleiding in 1964 aan bij de Nieuwe Komedie.
Als cabaretière werkte ze samen met Wim Kan en Corry Vonk. Op televisie was zij te zien in de series Oebele, De Stratemakersopzeeshow, J.J. De Born voorheen De Kindervriend en Het Klokhuis.
De meeste bekendheid verwierf zij als het karakter Tante Lien uit De Late Late Lien Show. Ze presenteerde het radioprogramma Radio Lawaaipapegaai en later ook het televisievervolg Papelagaaiwaai.
Wieteke van Dort speelde in de film Pinkeltje, in twee Sinterklaasfilms en sprak vele sprookjes in voor De Efteling.
Trudy Labij debuteerde na haar opleiding bij de Haagse Comedie. Later speelde ze rollen bij onder andere Toneelgroep De Appel, het RO Theater en cabaretgroep Purper. Grote bekendheid verwierf Trudy Labij in 1968 als Joop ter Heul in de gelijknamige televisieserie. Ze speelde in de Annie M.G. Schmidt / Harry Baninnk musicals Foxtrot en Madam en het toneelstuk Er valt een traan op de tompoes.
Ze was te zien in de televieseries Wat zien ik!?, All Stars, Keyzer & De Boer Advocaten en Familie Kruys en de films Feestje!, Dolfje Weerwolfje en All you need is love.
Bij Hummelinck Stuurman was zij te zien in Vrouwen van later en Gouwe Ouwe.
Bram van der Vlugt staat al meer dan zestig jaar op de planken. Na enkele jaren als acteur/regisseur bij Toneelgroep Studio, De Nieuwe Komedie en Toneelgroep Sater, maakt hij in 1974 de overstap naar het landelijk circuit in Cyrano de Bergerac. Sindsdien speelt hij elk seizoen minimaal één toneelstuk waaronder recent Op bezoek bij Meneer Green en Vogel.
Na zijn televisiedoorbraak als Dokter Finlay in de jaren ‘60 was Bram van der Vlugt te zien in televisieseries als Medisch Centrum West, Unit 13, Keyzer & de Boer Advocaten, Moordvrouw en Dokter Deen. Ook speelde hij in vele films waaronder recent een hoofdrol in Pak van mijn hart.
Van 1986 tot 2010 was Van der Vlugt de vaste raadsman van Sinterklaas bij televisieaangelegenheden.
Samen met zoon Floris en dochter Hester brengt hij sinds 2012 muzikale theatervoorstellingen met Van der Vlugt & Co.
Bij Hummelinck Stuurman speelde hij eerder in Het Verhoor, Emma’s Feest, Oude Meesters, Vaders en zonen en Moesson.
Florence Vos Weeda studeert in 2020 af aan de acteursopleiding op de Toneelacademie Maastricht. Eerder volgde ze de vooropleiding theater en speelde ze bij Toneelgroep Amsterdam Junior. Twee seizoenen lang was Vos Weeda te zien in de populaire jeugd-televisieserie SpangaS. Ook speelde ze in de speelfilms Ventoux, Renesse en Whitestar en in de televisieseries Weemoedt en Flikken Rotterdam. Binnenkort is zij te zien in Ares, de eerste Nederlandse Netflix serie.
Lex Passchier (script) studeerde aan de Universiteit Utrecht af op Alfred Hitchcock en werkte daarna als scripteditor en scenarioschrijver jarenlang mee aan televisieseries als Baantjer, Grijpstra & De Gier, Gooische Vrouwen, Spangen en Heer & Meester.
Tevens was hij verantwoordelijk voor zes seizoenen van de politieserie Moordvrouw. Momenteel schrijft hij mee aan Oogappels.
Hij is de bedenker, scenarioschrijver en creative producer van De 12 van Oldenheim en het vervolg De 12 van Schouwendam. Ook schreef hij de nieuwe hoorspelthriller Doppler. Met Het Thriller Theater produceerde hij tien jaar lang zijn eigen theaterproducties.
Over het script: Spanning opbouwen is in principe niet zo moeilijk. Je laat gewoon hier en daar wat informatie weg zodat de kijker nieuwsgierig wordt en zich af gaat vragen ‘wat is hier aan de hand?’ Maar het gaat erom wat je met die opgebouwde spanning doet. Je moet aan het eind van een goed plot alles kunnen legitimeren. Alles moet op zijn plek vallen en kloppen. En precies die afwikkeling is het allermoeilijkst van een goed thrillerplot. Ook wel het leukst trouwens, vind ik als schrijver. Ik hou ervan om een puzzel te creëren en die vervolgens ook heel precies op te lossen.
Bruun Kuijt (regie) bouwde naast zijn carrière als acteur en schrijver een uitgebreid regie-CV op. Zo regisseerde hij de televisieserie Kinderen Geen Bezwaar. Voor Bellevue regisseerde hij verschillende lunchvoorstellingen en hij tekende voor de regie van de kerstvoorstellingen David Copperfield, Assepoester en Het Mysterie van Charles Dickens. Bruun Kuijt regisseerde de musicals Nijntje, Pluk van de Petteflet, Buurman en Buurman en Hoe Overleef ik... en theaterstukken als Joop ter Heul, De Flat van Jet, Shirley Valentine en Little Voice. Voor Lex Passchiers Thriller Theater regisseerde hij onder andere Arsenicum en Oude Kant, The 39 Steps, Dial M for Murder en De Man die het Wist.
Over de regie: Mise-en- scène komt altijd voort uit de gedachte van de personages. Dat wat ze niet zeggen, maar wel denken, hun geheim. Ik laat de acteurs zo ten opzichte van elkaar staan en bewegen, dat je de onderlinge spanningen gaat voelen en dat inzichtelijk wordt waar het ‘mis’ is tussen de personages.
Coen van der Hoeven (lichtontwerp) begon zijn carriere als lichttechnicus bij Het dagboek van Anne Frank. Hij maakte ontwerpen voor Joop van den Ende musicals en Toneelgroep Amsterdam. Daarna volgden ontwerpen voor meer dan honderd grote musical- en theaterproducties waaronder theaterstukken als The African Mama’s, Blind vertrouwen en Minoes, shows voor onder andere Acda en de Munnik en Arjen Lubach en musicals als Anatevka, De fabeltjeskrant, A Chorus Line en My Fair Lady.
Recent maakte hij de lichtontwerpen voor Kinky Boots en Ghost Stories.
Over het lichtontwerp: Bij een thriller is alles zo duister mogelijk, maar bij een komedie is licht juist belangrijk. Ik ben op zoek gegaan naar een subtiele balans tussen die twee, door veel licht te gebruiken in combinatie met schaduwen. Dit creëert een duister kantje.
Ellen Klever (decor) werkte als decor- en kostuumontwerper voor onder andere Theater van het Oosten, Helmert Woudenberg, Toneelschuur, Theater Kwatta en Toneelgroep Maastricht. Zij is al jaren de vaste vormgever van de producties van Jeroen van den Berg/Toneelgroep Jan Vos.
Naast haar werkzaamheden als vormgever begeleidt Ellen Klever projecten op Hogeschool Artez. Ze ontwierp voor variëteit aan ad hoc groepen; voor jeugd, volwassenen, theater, opera en muziektheater, op locatie of vaste podia in Nederland.
Eerder verzorgde Klever het decor en/of de kostuums voor de Hummelinck Stuurman producties Vrouwen van Later, Twee Vrouwen, Gouwe Ouwe, Mooi weer vandaag, Roem en Turks Fruit.
Over het decorontwerp: Het decor is, zoals bij thrillers hoort, superrealistisch. De warme, huiselijke sfeer, waarmee iedereen zich kan identificeren, staat in schril contrast met de wrange gebeurtenissen. Hoe herkenbaarder de omgeving, hoe meer de spanning toeneemt.
Dorien de Jonge (kostuums) heeft zich na haar studie Textiele Werkvormen gespecialiseerd in theaterkostuums. Ze heeft kostuums ontworpen voor onder andere het RO Theater, De Appel, Orkater, het Toneel Speelt, Subsurbia, Opera Zuid Het Nationale Toneel en Toneelgroep Oostpool. Voor Hummelinck Stuurman ontwierp zij eerder de kostuums voor Wie is er bang voor Virginia Woolf? en Achter het Huis.
Over het kostuumontwerp: De kostuums lijken realistischer dan ze in wezen zijn. Het uiterlijk van Bram is een vette knipoog naar een mode-ontwerper. Bij de zussen is het onderscheid tussen het dienende karakter versus sterallures terug te zien.
Auteur:
« terug naar overzicht
-
Schuld of onschuld - De Droommoord
-
Liefdesles
-
Een man een man
-
De vloer op
-
Kiki Schippers - Meer
-
Wim Daniëls - Koken met taal
-
Ronald Snijders - Een avond met mij
-
Anne Neuteboom - Hit me baby one more time
-
Thijs van de Meeberg - Meer dan mogelijk
-
Vlamousse - Saampies
-
Pieter Verelst - AMAI
-
Patrick Nederkoorn - Hoogtij (try-outs)
Volg ons